România și Moldova vor construi un pod rutier în zona orașului Ungheni

pod-Prut

Un nou pod rutier va fi construit în regiunea orașului Ungheni (Republica Moldova) – Ungheni (România). Acesta va înjumătăţi practic distanţa actuală dintre Iaşi şi oraşul Ungheni (RM), de la km 47 acum (prin Sculeni) la 22 km prin comuna ieşeană Ungheni.

Discuții în acest sens au avut loc în cadrul unei întrevederi dintre viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, și Grațiela-Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului al României.

Potrivit celor doi vicepremieri, construcția podului, dotat cu o infrastructură vamală și de control al trecerii frontierei de stat, va contribui nu doar la intensificarea relațiilor bilaterale dintre România și Moldova, accelerarea fluxului de mărfuri, dar va crea posibilitatea atât locuitorilor celor două state, cât și cetățenilor altor țări de a se deplasa mai rapid de pe un mal al Prutului pe altul.

În scopul impulsionării procesului de reabilitare a traseului Chișinău – Ungheni, precum și familiarizarea cu situația din zona podului, vicepremierul Octavian Calmîc va întreprinde sâmbătă, 30 septembrie, o vizită de lucru în zona respectivă, unde va discuta cu reprezentanții companiilor, implicate în procesul de reabilitare și construcție a traseului, reprezentanții autorităților publice locale despre mersul lucrărilor, problemele existente, precum și soluțiile de depășirea a acestora.

You may also like

Comments are closed.

By