Republica Moldova a primit din partea României ultima tranșă din împrumutul de 150 de milioane de euro

Dollar-euro-883067

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, România a transmis ultima tranșă în data de 25 septembrie. Pe contul valutar al Ministerului Finanțelor deschis la BNM au fost transferate circa 40 milioane euro, echivalentul a 845,3 milioane lei moldovenești.

Banii reprezintă cea de-a treia tranșă (finală) din împrumutul oferit în baza Acordului privind asistența financiară rambursabilă între Republica Moldova și România, ratificat în octombrie 2015.

Asistența financiară rambursabilă va fi utilizată pentru finanțarea programelor de cheltuieli prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2017.

Valoarea totală a împrumutului acordat Republicii Moldova de România constituie 150 milioane euro. Primele două tranșe din acest împrumut au fost transferate în august 2016 (60 milioane euro) și, respectiv, în februarie 2017 (50 milioane euro).

„Mulțumim României pentru transferarea ultimei tranșe din împrumutul de 150 de milioane de euro, acordat Republicii Moldova. Cooperarea cu România a fost și este una foarte strânsă și ea se bazează pe dezvoltarea unor proiecte concrete. Banii din împrumut vor fi utilizați pentru finanțarea reformelor pe care ni le-am propus pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor”, a scris premierul Filip pe Facebook.

You may also like

Comments are closed.

By