Referendumul anti-Chirtoacă va avea loc pe 19 noiembrie. Ce spune primarul suspendat

21728034_1660943800606089_7206564850507565488_n

Referendumul privind revocarea din funcție a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, va avea loc pe 19 noiembrie. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău de astăzi.

Pentru desfășurarea referendumului au votat 26 de consilieri din CMC. Împotrivă s-au expus 15 consilieri din partea fracțiunii Partidului Liberal. Referendumul privind revocarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă a fost inițiat de un grup de 460 de persoane. În decurs de 60 de zile au fost colectate aproximativ 80 de mii de semnături, potrivit PSRM.

Aflat în arest la domiciliu și în timp ce vopsea ușa casei părintești, Dorin Chirtoacă a scris un mesaj pe Facebook, făcând unele precizări. Primarul suspendat s-a arătat nemulțumit că referendumul a fost fixat chiar de ziua unchiului său și liderului PL, Mihai Ghimpu.

„Este cinic sa pui referendumul de ziua de nastere a domnului Mihai Ghimpu. Cineva doreste sa-i faca un „cadou”, prin demiterea mea? Aceasta denota nimicnicia si josnicia celor care l-au pus la cale, l-au trambitat, l-au trecut prin judecati si CMC, iar in acelasi timp confirma ca scopul lor este unul meschin si nu de a apara interesele locuitorilor Chisinaului!”, a scris Chirtoacă.

În postare, Dorin Chirtoacă mai amintește și de rezultatele și proiectele făcute în 10 ani. Totodată, acesta a scris că, dacă referendumul va eșua, cei care au semnat vor trebui să-și de-a demisia.

„Conform regulilor democratiei, in caz de esec cei care au initiat referendumul, au semnat primii in fata primariei, au votat pentru acesta in CMC, dar si cei care l-au regizat, toti in mod normal, trebuie sa-si depuna demisia de onoare pentru risipa de bani publici, pentru deranjarea inutila a cetatenilor si pentru blocarea activitatii primariei in ultimii doi ani, iar in ultima perioada si a proiectelor europene (drumuri, eficienta energetica etc) care nu sunt pentru mine, ci pentru oras, pentru locuitori. O veti face?”, se întreabă Chirtoacă.

Într-o altă postare, Dorin Chirtoacă a scris că „panoul electoral” improvizat este gata pentru referendum.

„Usa casei este vopsita, am facut un lucru util, in timp ce unii ani de zile nu fac nimic si umbla numai cu cioara vopsita! Cu aceasta ocazie pe „panoul electoral” improvizat, in conditii de arest, a aparut si mesajul necesar pentru referendum. Deci, noi suntem gata de referendum, dar ei?”

21728150_1661229210577548_8396754918915439525_n

Amintim că ieri, primarul suspendat temporar din funcție a mai primit 30 de zile de arest la domiciliu. Dorin Chirtoacă este bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. La fel, Chirtoacă este cercetat într-un alt dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu.

You may also like

Comments are closed.

By