Protest eșuat // Unii manifestanţi au fost agresivi, alţii – dezamăgiţi de prestația opoziției

Screenshot_10

Printre oamenii adunați de PAS, PPDA și PLDM la protestul din fața Parlamentului au fost și cetățeni care s-au arătat dezamăgiți de prestația opoziției. Cetățenii spun că nu mai cred că liderii, care au ținut cuvântări de la tribună, sunt în stare să schimbe lucrurile spre bine. Mai ales după ce organizatorii nu au putut nici măcar să dea startul acțiunii la ora promisă.

„Eu nu cred în nimeni și nu cred că ai lui Vasile Năstase o să facă ceva ori ai lui nu știu care…NU mai cred în ei”.

„Care demnitate și care adevăr? Ce demnitate mai vor ei și ce adevăr? Partidul Acțiune și Solidaritate. Cu ce să ne solidarizăm? Care acțiuni? Pentru ce? Finalul. Eu nu vad finalul lor”, a mai spus un bărbat.

Deşi liderii partidelor de opoziţie au protestat faţă de sistemul de mixt de vot, unii manifestanți habar nu aveau pentru ce au ieşit în stradă. Alții au decis să-și facă puțin curaj și au dat peste cap câteva pahare cu tărie.

„Am fost și am băut 100 de grame și gata. Mă duc acasă”, a declarat un bărbat la Publika.

Unii chiar s-au manifestat agresiv față de reporterii postului de televiziune.

După aproximativ o oră, organizatorii și-au îndemnat susținătorii să meargă în marș spre Delegația UE, iar apoi spre postul de televiziune Moldova 1. Aceștia au blocat drumul, fapt care a provocat nemulțumirea șoferilor și pietonilor, mai ales că în oraș a fost sistată circulația pe mai multe străzi. Oamenii le-au sugerat să se concentreze la lucru, dacă vor bunăstare, nu la proteste care îi deranjează pe alți orășeni.

„Nu poţi să stai calm în aşa situaţii, dar nu am ce face. Prea des deja proteste, ar trebui să lucreze, cred că, să îşi găsească altă ocupaţie”.

”Foarte tare mă deranjează acest eveniment. Să închizi o porţiune de drum, care este foarte solicitată, nu este tocmai o idee bună”.

Potrivit poliției, la ora de start a protestului, în fața Parlamentului erau până la o mie de persoane.

You may also like

Comments are closed.

By