Președintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează o vizită oficială în Republica Turcia

candu

Președintele Parlamentului Andrian Candu se va afla în perioada 12 – 14 septembrie 2017 în Republica Turcia, unde efectuează o vizită oficială, la invitația omologului său, președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman.

Oficialii urmează să discute despre fortificarea relațiilor moldo-turce pe dimensiunea parlamentară în cadrul Grupului de prietenie, inclusiv a organizațiilor internaționale, dar și despre colaborarea eficientă cu autoritățile UTA Găgăuzia pe platforma legislativului.

Programul vizitei include întrevederi, pentru și o Recepție oficială dedicată aniversării a 26 de ani de independență a Republicii Moldova, în cadrul căreia, Președintele Parlamentului se va întâlni cu diaspora și corpul diplomatic al Republicii Moldova acreditat la Ankara.

Andrian Candu este însoțit de Președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Vladimir Cîssa. Din Delegația parlamentară fac parte vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Președintele Grupului de prietenie Republica Moldova – Republica Turcia, Anatolie Zagorodnîi, membru al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media și membru al Grupului de prietenie Republica Moldova – Republica Turcia, Nicolai Dudoglo, vicepreședintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Nae-Simion Pleșca.

Republica Turcia este unul dintre principalii parteneri economici ai țării noastre, dar și donatori. Prin intermediul Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA), în Moldova au fost implementate proiecte în valoare de 30 de milioane de dolari SUA în domenii precum alimentarea cu apă potabilă, igienă, sănătate, educație ș.a, notează serviciul de presă al Parlamentului.

You may also like

Comments are closed.

By