Premierul Filip cere să se facă ordine în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”: Nu este locul potrivit pentru tarabe și gherete

4072efb93ad93ff8ed08adaeb2b415b0_562

Prim-ministrul Pavel Filip s-a arătat nemulțumit de starea în care se află parcul din centrul Capitalei, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Potrivit premierului, parcul este împânzit de tarabe, gherete, iar Aleea Clasicilor este practic distrusă.

„Nu am văzut cel mai frumos tablou. Aș vrea să semnalez această problemă pentru că ceea ce am văzut – tarabe, ghișeuri, comercianți. Nu cred ca este locul pentru aceste lucruri în parcul central. Noi nu facem altceva decât să distrugem acest parc care se afla în centrul orașului”, a spus Pavel Filip.

Premierul a solicitat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să întreprindă acțiuni ferme pentru protejarea monumentelor cultural-istorice, unul dintre care este și Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Totodată, au fost atenționate să facă verificări și celelalte instituții cu atribuții în domeniu, cum ar fi Inspectoratul General al Poliției, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Centrul Național de Sănătate Publică, Serviciul Fiscal de Stat. Adițional, o solicitare în acest sens a fost expediată Primăriei Chișinău.

You may also like

Comments are closed.

By