Poliția caută bărbatul care a încercat să intre cu microbuzul în mulțime în timpul protestului de la Moldova1. A fost pornit un dosar penal

66_2

În contextul altercaţiilor iscate în timpul protestului din preajma Televiziuni publice Moldova 1, Poliţia vine cu precizări:

În timpul menţinerii ordinii şi siguranţei publice de către poliţişti, un microbuz de model Mercedes Sprinter a intrat în mulţime şi s-a deplasat în direcţia cordonului viu de poliţişti, punând în pericol viaţa şi sănătatea celor prezenţi la protest. Bărbatul aflat la volan, care s-a demonstrat că nu este proprietarul mașinii, a fugit de la fața locului.

Ulterior și proprietarul automobilului, un bărbat de 43 de ani din raionul Hâncești, a încercat să fugă de la fața locului, deplasându-se pe contrasens cu mijlocul de transport, unde a fost stopat de agenții de patrulare și escortat la Inspectorat pentru documentare.

Șeful IGP, Alexandru Pânzari, a precizat, citat de publika.md, că persoana care depune mărturii este un adept al Platformei DA, care are statut de inculpat în dosarul violențelor din 24 aprilie 2015, când a aruncat cu pietre în polițiști. Dosarul este acum examinat în judecată. Iar liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a confirmat că este vorba despre Ion Matasevici.

”Urmărirea penală urmează să dea calificare juridică acestui incident”, a mai spus Pânzari.

La moment sunt desfăşurate măsuri speciale de investigaţii pentru identificarea şi localizarea şoferului care a intrat cu microbuzul în mulțime. Pe acest fapt s-a dispus iniţierea unei cauze penale conform art. 349 Cod penal, iar microbuzul va fi ridicat în calitate de corp delict conform procedurii.

99_1

88_0

33_2

You may also like

Comments are closed.

By