Poliția a reținut un cetățean străin, suspectat de fraude informatice. „Activa” fictiv în domeniul turismului

photo_2017-09-06_11-07-55

Un cetățean din Republica Belarus de 32 de ani, membru al unui grup infracțional, a fost reținut fiind suspectat de fraude informatice cu utilizarea mijloacelor de plăți electronice. Acesta, a fost arestat pentru 30 de zile.

Suspectul, împreună cu alte persoane din Ucraina, au creat pe teritoriul Republicii Moldova trei companii cu genul de activitate declarat în domeniul turistic. Prin intermediul companiilor au obținut conectarea POS terminalelor la instituțiile bancare și implicit acceptarea cardurilor bancare spre plată cu prezența fizică a acestora.

Astfel, în urma unei ample operațiuni, polițiștii au anihilat activitatea grupării criminale specializate în sustragerea mijloacelor bănești de pe conturile cardurilor de plată emise de instituții bancare din afara țării.

De asemenea, ofițerii de investigații au stabilit că membrii grupării, utilizând fraudulos POS-terminalul menționat, precum și rechizitele bancare ale cardurilor de plată emise de instituțiile financiare din SUA, au efectuat în mod fictiv achitări de servicii în sumă de peste 500 mii lei.

În urma efectuării perchezițiilor, la oficiile companiilor și domiciliul acestora, au fost depistate și ridicate în calitate de probe: POS terminalul utilizat pentru sustragerea mijloacelor bănești, ștampilele companiilor fictive din străinătate utilizate pentru obținerea POS – terminalelor, carduri bancare contrafăcute, precum și utilaj specializat de transcrierea benzei magnetice a cardurilor de plată.

Dacă se va dovedi vinovăția suspectului, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 12 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație în vederea stabilirii celorlalți membri ai grupului infracțional.

22_5

aaaaa_0

photo_2017-09-05_17-08-57

photo_2017-09-05_17-08-57_2

You may also like

Comments are closed.

By