Peste o mie de litri de alcool, ascunse în fân. Poliția a confiscat „marfa” (VIDEO)

Screenshot_6

Polițiștii au oprit pe traseul Hâncești – Cimișlia, la ieșirea din satul Bozieni, un microbuz de model „Mercedes Sprinter”, condus de un bărbat de 34 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău. Acesta a declarat polițiștilor că ar fi transportat baloturi de fân.

Sub baloții de fân au fost depistate 48 de vase de plastic, cu o capacitate totală de 1056 litri, pline cu un lichid incolor cu miros specific de alcool. Marfa fiind estimată la aproximativ 80 mii de lei.

La solicitarea polițiștilor, bărbatul nu a putut prezenta careva acte ce ar confirma provenienţa alcoolului etilic, totodată, nici nu a comunicat destinația finală a mărfii.

Alcoolul a fost ridicat pentru efectuarea analizelor necesare și stabilirea calității.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Polițiștii întreprind măsuri în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în această schemă frauduloasă de transportare, distribuire a alcoolului etilic şi stabilirea prejudiciului cauzat statului, precum și atragerea la răspundere contravențională sau penală a persoanelor implicate.

La operațiune au luat parte ofițeri ai Direcţiei „Sud” a Inspectoratului național de investigații, angajaţi ai plutonului Hâncești, Cimişlia, Leova din cadrul Inspectoratului naţional de patrulare, sub conducerea procuraturii mun. Chișinău, cu antrenarea ofițerilor de urmărire penală din cadrul Direcției poliție a mun. Chișinău.

You may also like

Comments are closed.

By