Percheziții și rețineri // Un funcționar public din Cahul, implicat în afaceri cu droguri

catuse

Procurorii PCCOCS și ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave al INI al IGP au efectuat astăzi percheziții în localitatea Lucești, raionul Cahul. În urma descinderilor, un bărbat a fost reținut, fiind bănuit de circulația ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, este vorba despre consilierul primăriei din satul Lucești. Acesta făcea parte dintr-un grup criminal organizat.

Urmărirea penală a fost începută în luna februarie anul curent, iar conform materialelor cauzei penale, persoana implicată în circulația drogurilor, cultiva plantele de cînepă într-o seră improvizată, amplasată în propria grădină.

În rezultatul percheziții au fost depistate și ridicate aproximativ 40 de tufe de plante de cînepă cultivată, cu o înălțime de 3-4 metri.

În prezent, față de persoană reținută a fost înaintat un demers în instanța de judecată, privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar investigaţiile pe caz continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată.

În cazul în care va fi găsită vinovată, persoana reținută riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By