PD condamnă PAS și PPDA pentru că au lăsat microbuzul să intre în mulțimea adunată la protestul de duminică

Screenshot_2

Partidul Democrat a emis un comunicat prin care condamnă modul în care ieri, în timpul protestului organizat de opoziţie, câteva persoane au încercat să intre cu un microbuz în mulţime, forţând în acest fel cordonul de poliţişti care asigura ordinea publică.

„Incidentul ar fi putut avea urmări tragice, dacă forţele de ordine nu ar fi intervenit prompt pentru a opri înaintarea microbuzului”, se spune în comunicat.

PDM cere instituţiilor abilitate să investigheze de urgenţă acest incident, „în modul cel mai transparent, să prezinte opiniei publice cine sunt cei care au încercat să comită această faptă”.

Totodată, PD califică protestul de duminică drept un act iresponsabil.

„Condamnăm modul cinic în care liderii PAS şi PDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase, organizatori ai protestului de ieri, au aşteptat pasiv să vadă cum microbuzul trece peste cordonul de poliţişti.

Ceea ce s-a întâmplat ieri la protestul opoziţiei este un act iresponsabil, pe care opinia publică trebuie să-l cunoască, la fel cum trebuie să cunoască neîntârziat rezultatele anchetei privind acest act deosebit de grav, care ar fi putut duce la o situaţie tragică”.

Amintim că, ieri, în timpul protestului PPDA, PAS și PLDM, un microbuz a intrat în mulțimea adunată să protesteze în fața postului public de televiziune Moldova 1, în încercarea de a rupe cordonul de polițiști. La volanul microbuzului nu se afla proprietarul acestuia, ci o altă persoană. Acesta a fugit după incident, însă a fost prins astăzi dimineață. Proprietarul vehiculului, Ion Matasevici, la fel, a încercat se fugă. El a fost oprit de inspectorii de patrulare și amendat pentru circulație pe contrasens și conducerea mijlocului de transport pentru care nu avea permis de categoria necesară.

You may also like

Comments are closed.

By