Pagubele ultimelor cutremure din Mexic se ridică la peste 2 miliarde de dolari

cutremur-5-mexic-465x390

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a afirmat, joi, că din evaluările iniţiale reiese că pagubele produse de cele două cutremure majore ce au lovit Mexicul în această lună se ridică la peste două miliarde de dolari, informează The Associated Press.

Preşedintele mexicului a precizat că evaluările pentru determinarea pagubelor continuă, mai ales în Mexico City. Din estimările preliminare, doar cheltuielile pentru reparaţia şi reconstruirea şcolilor s-ar ridica la aproximativ 750 de milioane de dolari. Reparaţia locuinţelor ar costa 550 de milioane de dolari, iar pagubele produse asupra siturilor culturale se ridica la 440 de milioane de dolari, potrivit lui Enrique Pena Nieto, informează Mediafax.

”Sper ca până de anul nou să avem un nou Mexic, reconstruit şi în condiţii normale”, a declarat Pena Nieto.

Autorităţile din Mexic au făcut public noul bilanţ al victimelor după recentul cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter, iar în total 338 de persoane şi-au pierdut viaţa. Aproape 200 de oameni au murit doar în capitala Mexicului, conform datelor Ministerului de Interne.

Cutremurul de 7,1 grade pe scara Richter a fost a doua mişcare seismică majoră ce a lovit Mexicul în ultima lună. La începutul lunii septembrie, un cutremur cu magnitudinea de 8 grade a lovit Mexicul, luând viaţa a aproape 100 de oameni.

You may also like

Comments are closed.

By