Opinie // Toate încercările forțelor politice de a scoate oamenii în stradă provoacă depresie în societate

protest impotriva vot mixt.jpg2.jpg

Analistul politic Oazu Nantoi consideră că potențialul protestatar, pe care-l aveau cetățenii noștri, a fost risipit în anul 2015. Potrivit lui Nantoi, acest lucru s-a întâmplat când în proteste s-au implicat forțele politice – transformarea platformei civice „Demnitate și Adevăr” într-un partid și crearea formațiunii conduse de Maia Sandu.

„Potențialul protestatar din anul 2015 a fost risipit. Deci, în 2015 platforma civică, de facto, a dispărut, iar procesul a deraiat pe linia edificării unui partid politic. În paralel, tot pe atunci, a apărut și doamna Maia Sandu cu proiectul PAS. Tot atunci a murit și proiectul PPEM”, a declarat analistul politic Oazu Nantoi într-o emisiune televizată.

Iar liderul Mișcării ”Antimafie”, Sergiu Mocanu, a declarat la aceeași televiziune că toate încercările forțelor politice create pe seama spiritului protestatar de a scoate oamenii în stradă provoacă o depresie în societate. ”Credeţi că acestea se mai cheamă proteste? Acestea sunt acţiuni care duc societatea în anxietate, în depresie”, a spus Mocanu. El a făcut o paralelă cu starea provocată de furtul din sistemul bancar. ”Unii au furat miliardul, alții protestul”, a subliniat politicianul.

Este de menționat că opoziția de dreapta mobilizează de fiecare dată tot mai puțini oameni pentru protestele lor. Dacă în 2015-2016 PPDA și PAS adunau la mitinguri mii de oameni, la ultimele lor acțiuni au venit doar câteva sute de cetățeni.

sursa: evenimentul.md

You may also like

Comments are closed.

By