26.2 C
Chișinău
Thursday, June 24, 2021

Năstase schimbă macazul: Vrea să meargă la alegeri cu Maia Sandu și pe circumscripții, și pe liste

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele PPDA, Andrei Năstase, se teme de „greșeala făcută la prezidențiale” și o „presează” pe lidera PAS, Maia Sandu, să ia urgent o decizie privind formula de participare la alegerile parlamentare. Năstase o îndeamnă să facă bloc comun și este deja de acord să fie şi pe circumscripţii uninomilae, şi pe liste”.

„A ne complace în ideea că vom participa la următoarele alegeri şi vom lua 10-15 mandate şi vom avea fotolii sub posterior nu merge. Oamenii noştri aşteaptă schimbarea, iar schimbarea se face prin preluarea puterii. Dacă ne vom vedea fiecare de partidul său, de interesele sale, nu vom reuşi acest lucru. Am propus anterior şi o spun şi acum: noi trebuie să mergem doar împreună şi, având în vedere rezultatele prezidenţialelor, recent am reiterat oferta noastră. Să mergem cu o agendă comună de lungă durată. Să nu ne preocupe doar alegerile, dar şi modalitatea de a opri nişte derapaje antidemocratice, iar când va veni timpul de parlamentare, să vedem care va fi formula sistemului electoral, să mergem pe o formulă comună, cu un bloc, dacă va fi cazul. Dacă va fi sistemul mixt, să fie şi pe circumscripţii, să fie şi pe liste, pentru că doar aşa dai un mesaj de unitate şi poţi atrage de partea ta şi segmentele de extremă”, a declarat Năstase în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

De cealaltă parte, Maia Sandu afirmă că problema este în regulile de joc, care sunt „extrem de neclare şi netransparente”.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img