Mierea, nucile și cerealele moldovenești vor fi exportate pe piețele regionale și internaționale ca produse ecologice îmbunătățite

Screenshot_5

Pentru trei produse autohtone, mierea, nucile și cerealele vor fi elaborate recomandări și un plan de acțiune pentru îmbunătățirea capacităților productive naționale și calității ca produse ecologice îmbunătățite și exportate cu valoare adăugată pe piețele regionale și internaționale. Aceste produse au fost selectate în cadrul primului Atelier de lucru național al Proiectului privind Evaluarea națională a exportului produselor ecologice din Republica Moldova, organizat astăzi de Ministerul Economiei și Infrastructurii de comun cu Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD).

Obiectivul Atelierului de lucru național a fost evaluarea și identificarea produsele ecologice autohtone cu un potențial de export înalt, printre care, semințe oleaginoase (floarea-soarelui și șofran), mere, strugurii, stafide, vin, sucuri de fructe și fructe uscate, nucile, merele și cerealele. De asemenea, a fost analizat potențialul turismul ecologic și sectorul ce țin de contoare de gaze, lichide și electrice.

Pentru cele 3 sectoare prioritare selectate – mierea, nucile și cerealele – vor fi elaborate recomandări și un plan de acțiune pentru îmbunătățirea capacităților productive naționale, a cadrelor de politici și de reglementare, a lanțului global de aprovizionare și a exporturilor cu valoare adăugată pentru aceste produse.

You may also like

Comments are closed.

By