Magazin cu produse expirate și cu „șmecherii” la casă, depistat la Buiucani (VIDEO)

Рисунок1-28

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au efectuat verificări inopinate la un magazin alimentar din strada Mitropolit Dosoftei, unde au fost depistate şi documentate grave încălcări a legislaţiei în vigoare. La momentul controlului, poliţiştii au depistat două vânzătoare, dintre care una angajată neoficial şi nu dispunea de cartea medicală obligatorie.

Fiind verificat aparatul de casă şi control, s-a constatat că peste 1000 de lei n-ar fi fost contabilizaţi, iar registrul nu este completat corespunzător. Totodată s-au depistat produse alimentare cu termenii de valabilitate expiraţi, păstrate în condiţii insalubre, iar schema de evacuare în caz de incendiu lipsea pe perete.

În acest context, toate încălcările au fost consemnate prin procesul verbal de cercetare la faţa locului, care va fi transmis pentru luare de atitudine conform competenţei către Inspectoratul Fiscal de Stat, Inspecţia Muncii, ANSA şi Agenţia pentru protecţia consumatorilor.

Persoanele vizate urmează să se prezinte la Inspectorat pentru chestionări suplimentare, iar agentul economic riscă să fie sancţionat cu amendă în mărime de până la 15 000 lei.

You may also like

Comments are closed.

By