Leușeni // Valută nedeclarată, ascunsă în tavanul unui microbuz

vama leuseni.dse

Doi conaționali, în vârstă de 31 și respectiv 37 de ani, sunt documentați pentru tentativa de trecere peste frontiera vamală a valutei nedeclarate conform prevederilor legale.

Depistarea a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, în punctul de trecere ”Leușeni”, la valorificarea unei informații dispuse de ofițerii de investigație ai Poliției de Frontieră.

Microbuzul în care se aflau persoanele a fost redirecționat pe Coridorul Roșu pentru verificări suplimentare. Inițial, în cadrul completării formularelor, aceștia au declarat că dețin sumele de 6 600 de franci elvețieni și respectiv, 5 000 franci elvețieni și 750 de euro, însă, în rezultatul controlului fizic efectuat, echipa mixtă de control, formată din polițiștii de frontieră și vameși, a depistat în tapițeria tavanului autovehiculului, tăinuiți alți 14 800 de franci elvețieni, precum și 2 700 de euro.

Conform procedurii, organul vamal a reținut în vederea confiscării sumele de 8 200 de franci elvețieni și 2 700 de euro, acestea constituind cuantumul ce depășea limita legală de 10 000 de euro pentru care nu este obligatorie declararea, iar bărbații urmează a fi amendați contravențional.

Screenshot_12

Screenshot_13

You may also like

Comments are closed.

By