15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Legile revotate de Parlament, transmise astăzi lui Dodon. Candu: Dacă va refuza, ne vom adresa Curții Constituționale

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat că legile revotate săptămâna trecută în Parlament au fost transmise astăzi șefului statului pentru a fi promulgate. În cazul în care Igor Dodon va refuza pentru a doua oară, coaliția de guvernare se va adresa la Curtea Constituțională.

El este obligat să promulge legile votate a doua oară și dacă va refuza și de această dată, ne vom adresa Curții Constituționale. Dar totuși sperăm că dumnealui are atâta discernământ constituțional și înțelege ce înseamnă să respecte Constituția, ca și în cazul ministrului apărării. Vom merge până la capăt cu această confruntare”, a declarat Candu după ședința săptămânală a PD.

Totodată, speakerul a criticat partidele de opoziție care au refuzat să participe la ședința specială a Parlamentului pentru a revota legile respinse de Dodon.

Ați văzut show-ul de prost gust din Parlament organizat de partidele de opoziție? În loc să fie dezbătute legile care au importanță pentru societate, unii au preferat să se dea în spectacol, să meargă la plimbare. Mă refer la colegii din PLDM, PCRM și fracțiunea PSRM. Legile revotate sunt ori legate de implementarea Acordului de asociere cu UE, ori legate de securitatea statului, cum este legea cu privire la combaterea terorismului, legea tichetelor de masă sau legea cu privire la energetică. Se pare că și opoziția de dreapta, mă refer la colegii din PLDM, colaborează foarte strâns cu cei din PSRM și PCRM și îi interesează mai puțin legile care aduc beneficii cetățenilor.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img