Igor Dodon va extinde componența CSS dacă majoritatea parlamentară și Guvernul vor boicota ședințele

21270841_2073111659381495_6400511482001437894_n

Igor Dodon a desfășurat astăzi o ședință de lucru cu privire la situația recentă legată de Consiliul Suprem de Securitate. Într-o postare pe Facebook, șeful statului a menționat că s-a formulat ordinea de zi pentru ședința următoare a Consiliului Suprem de Securitate. Data desfășurării ședinței va fi anunțată în următoarele zile.

Totodată, Igor Dodon a venit și cu un avertisment pentru majoritatea parlamentară și Guvern.

„Țin să menționez că dacă majoritatea parlamentară și Guvernul vor boicota și în continuare ședințele Consiliului Suprem de Securitate, vom extinde componențа CSS, astfel ca activitatea acestuia să nu poată fi blocată pe viitor, iar deciziile care se impun – să fie luate”, a scris Dodon.

La final, președintele a venit și cu precizări: „conform legislației, din componența Consiliului Suprem de Securitate fac parte, din oficiu, Președintele Parlamentului, Prim-ministrul, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, ministrul apărării, ministrul afacerilor interne, directorul Serviciului de Informații și Securitate, Procurorul General și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei. În același timp președintele poate prin decret să introducă membri noi în componența CSS”.

Amintim că, ultima ședință a CSS, din 29 august, a fost amânată pe motiv că nu au fost prezenți toți membrii Consiliului. Asta după ce Președintele Parlamentului Andrian Candu și premierul Pavel Filip au anunțat că nu vor merge la ședință din motiv că pe ordinea de zi a fost inclus subiectul privind declararea vicepremierului rus, Dmitri Rogozin ca persona non grata pe teritoriul RM. Potrivit lui Candu, acest subiect nu mai poate fi discutat și ține doar de competența Guvernului. Tot atunci Andrian Candu a spus că nu boicotează Consiliul Suprem de Securitate și că vor participa la ședințele acestuia atunci când cu adevărat se vor discuta subiectele de securitate a statului.

You may also like

Comments are closed.

By