Filip: Agenția Serviciilor Publice va fi în curând funcțională. Cetățenii vor prezenta doar buletinul de identitate

filip

În cadrul ședinței de astăzi a Partidului Democrat a fost prezentat planul de acțiuni în vederea realizării obiectivelor Agenției Serviciilor Publice, care activează în baza principiului: „Un singur oficiu, un singur operator și doar cu buletinul de identitate”.

Potrivit premierului Pavel Filip, Agenția Serviciilor Publice va fi în curând funcțională.

„Când vorbim că doar cu buletinul de identitate, ar însemna că oamenii nu mai trebuie să prezinte și alte certificate. Un exemplu: Atunci când se eliberează actele de identitate, este neapărat să prezinți și actele de la starea civilă. Odată ce toate aceste servicii sunt într-un ghișeu unic, ar însemna că cetățeanul prezintă doar buletinul de identitate pentru că restul informațiilor deja se regăsesc în registrele statului. Sau când preschimbăm permisul de conducere, nu mai este necesar să prezentăm certificatele de stare civilă, avizele, cazierul. Credem că va fi apreciat de cetățeni din punct de vedere a confortului”, a declarat Filip.

Agenţia Serviciilor Publice a fost creată în baza Întreprinderii de Stat “Centrul Resurselor Informaţionale de Stat “Registru”, care a absorbit Întreprinderea de Stat “Camera Înregistrării de Stat”, Întreprinderea de Stat “Cadastru”, “Serviciul Stare Civilă” şi „Camera de Licenţiere”.

Proiectul prevede fuzionarea instituţiilor menţionate şi crearea unui ghişeu unic, mai exact o instituţie în loc de cinci.

You may also like

Comments are closed.

By