După Maia Sandu, și Andrei Năstase este acuzat că îngrădește libertatea presei! Societatea Ziariștilor din România i-a adresat o scrisoare cu critici dure

nastase maia sandu

Liderul PPDA, Andrei Năstase este acuzat că îngrădește libertatea presei din Moldova. Acuzația vine de la Societatea Ziariștilor din România, care va sesiza și forul internațional de specialitate.

Denunțul făcut de liderul partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” împotriva ziarului Timpul și a portalului Deschide.md a stârnit reacții între jurnaliștii din România, Aceștia au calificat gestul politicianului drept un atac asupra independenșei presei, dar și o formă de presiune menită să afecteze buna funcționare a celor 2 instituții.

„Societatea Ziariștilor din România a luat act cu surprindere și îngrijorare de declarațiile președintelui Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, domnul Andrei Năstase la adresa portalului de știri Deschide.md și a ziarului Timpul de dimineașă.

Societatea Ziariștilor din România consideră aceste afirmații făcute de președintele PPDA în cadrul unei așa zise scrisori deschise ca fiind un atac la adresa independenței presei și o formă de presiune menită să afecteze buna funcționare a celor două instituții mass-media. Atragem atenția domnului Andrei Năstase că astfel de acțiuni sunt străine spiritului democrației pe care domnia sa declară că îl susține. Societatea Ziariștilor din România va sesiza Federația Internațională a Jurnaliștilor și alte instituții europene asupra acestor presiuni inacceptabile la care sunt supuși colegii noștri din Republica Moldova”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Reamintim că astăzi liderul PPDA a depus un denunț împotriva ziarului Timpul și a portalului Deschide.md la Ministerul de Externe și cel al Românilor de Pretutindeni din România „în legătură cu prestația instituțiilor de presă din Republica Moldova finanțate de contribuabilii din România prin intermediul proiectelor desfășurate de Ministerul Românilor de Pretutindeni”.

Recent și Maia Sandu a fost criticată de ONG-uri media din Moldova pentru atacurile la adresa jurnaliștilor.

You may also like

Comments are closed.

By