Dodon nu-l vrea în ruptul capului pe Eugen Sturza în fruntea Ministerului Apărării. Vezi reacția

dodon

Președintele Igor Dodon a venit cu un răspuns la propunerea de a-l înainta pe vicepreședintele PPEM, Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. Într-o postare pe Facebook, șeful statului a scris că nu poate accepta o astfel de candidatură, deoarece nu are competențe în domeniul militar și că are o experiență „dubioasă” în cabinetele Filat și Leancă. Igor Dodon a mai spus că nu-l va accepta pe Sturza în fruntea Ministerului Apărării nici într-un caz.

Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi. Un „reformator” de birou.

Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă.

Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curînd cu o asemenea candidatură.

De opt ani în Ministerul Apărării s-au făcut experimente cu tot felul de miniștri unioniști impuși prin algoritm politic cu liberalii. Acum, prin algoritm politic cu Leancă.

Eu voi fi alături de militari în solicitările lor pentru o conducere competentă și responsabilă, apolitică.

Iar pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite.

Amintim că, astăzi, coaliția de guvernare a propus înaintarea lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării.

You may also like

Comments are closed.

By