Dodon a întors Parlamentului proiectele de lege privind împuternicirile Găgăuziei: „Nu corespund…”

dodon

Președintele Igor Dodon a primit, astăzi, spre promulgare proiectele de lege privind împuternicirile Găgăuziei. În urma examinării documentelor prezentate, șeful statului a ajuns la concluzia că acestea nu corespund propunerilor elaborate de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile. În rezultat, Igor Dodon a întors proiectele la Parlament.

După discuţia cu Başcanul Vlah Irina şi alţi reprezentanţi ai administraţiei Găgăuziei, dar şi în baza concluziilor făcute în urma întrevederii extinse cu reprezentanţii Adunării Populare a Găgăuziei, din 25 iulie, curent, am decis să returnez Parlamentului proiectele de lege menționate.

Sîntem datori să păstrăm pacea şi unitatea societăţii noastre. Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, din 23 decembrie, 1994, a reprezentat un compromis, necesar pentru excluderea escaladării conflictului existent la acel moment. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca legea din 1994 să funcționeze în deplină măsură, iar toate modificările sau completările să fie făcute în spiritul acestei legi.

Voi insista ca legile privind Găgăuzia să fie adoptate în redacția propusă de către grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile”, a scris Dodon pe Facebook.

1

2

3

4

You may also like

Comments are closed.

By