Directoarea unei grădinițe din Capitală, reținută de CNA

cna

Şefa unei grădiniţe din capitală a fost reţinută de procurori şi ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie. Directoarea este bănuită că ar fi pretins şi primit 1800 de lei de la părinţii unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniţă. Femeia a fost reţinută pentru 72 de ore şi se va afla, în această perioadă, în custodia poliţiei.

Portalul Today.MD scrie că este vorba despre Marina Hasiev, directoarea Grădiniței Nr.130 „Foișor”, de pe strada Petru Zadnipru din Sectorul Ciocana.

Potrivit denunţătorului, în cadrul discuţiei cu metodista şi directoarea grădiniţei, femeii i s-a dat de înţeles că, pentru înscrierea minorului, va fi necesară transmiterea unei sume de bani, fără a specifica suma. Ulterior, când s-a prezentat la grădiniţă, i s-a sugerat suma de 800 de lei, pe care a transmis-o directoarei. După ce minorul a fost înscris în una din grupe, mama copilului a fost telefonată din nou de metodista instituţiei care i-ar fi spus că suma e prea mică şi că mai trebuie 1000 de lei.

Astfel, în scopul voalării intenţiilor sale, la 13 septembrie, reprezentanţii grădiniţei i-au transmis tatălui copilului două ordine de încasare a numerarului – unul în sumă de 1000 lei, cu specificarea „taxă de aderare la asociaţia părintească”, iar altul în sumă de 350 lei – „cotizaţie de membru al asociaţiei” pentru luna septembrie 2017. Totodată, la 14 septembrie, educatoarea grupei i-a comunicat mamei copilului că directorul grădiniţei a rugat-o să-i reamintească că banii, în sumă de 1000 lei, nu trebuie achitaţi la bancă, conform ordinului de încasare, dar ei personal.

Astăzi, şefa grădiniţei a fost reţinută la locul de muncă şi escortată la CNA pentru audieri. În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă. Legislaţia în vigoare prevede până la 10 ani de închisoare pentru comiterea unei asemenea infracţiuni. Cazul este investigat, sub toate aspectele, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea lor la răspundere.

You may also like

Comments are closed.

By