Criticată de lideri europeni, Russia Today a fost în epicentrul protestului de duminică de la Chișinău

fg

Privită cu ochi critici de lideri europeni, printre care președintele Franței, Emmanuel Macron, Russia Today, ignorată în UE pentru difuzarea de informații false și propagandistice în favoarea Moscovei, se bucură de ospitalitatea liderilor opoziției de dreapta de la Chișinău – Maia Sandu și Andrei Năstase.

Echipa Russia Today a fost prezentă duminică la Chișinău unde a transmis în direct protestul organizat de Partidul „Acțiune și Solidaritate”, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Liberal Democrat din Moldova.Camera celor de la Russia Today a fost permanent în epicentrul acțiunilor, operatorul a urcat chiar pe microbuzul care a intrat în mulțime în fața postului TV Moldova 1, alături de cameramanul de la Jurnal TV.

Se vede clar chiar din transmisiunea Russia Today cum camera a fost permanent în epicentrul acțiunilor – pe remorca de pe microbuzul închiriat de organizatorii protestului, folosit ulterior în încercarea de a forța cordonul poliției din fața televiziunii naționale. În timp ce Andrei Năstase, Maia Sandu și susținătorii lor agresau jurnaliștii moldoveni, cameramanii ruși filmau totul în direct. Aceștia au stat permanent lângă instigatorii care animau mulțimea cu strigăte agresive și înjurau polițiștii, astfel că toate aceste atacuri verbale au fost transmise live. La fel, din imagini se vede foarte bine momentul în care oamenii întărâtați de sloganuri propagandistice au încercat să forțeze cordonul și împingeau microbuzul.

Sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By