Creatorul de fakenews, Corneliu Ababii acuză Ziarul de Gardă că nu sunt la prima minciună

logo-nou-zdg

Chiar dacă se consideră un etalon de echidistanță și obiectivitate, Ziarul de Gardă continuă să dezinformeze în cazul istoriei cu deținătorul mai multor site-uri de pamflete Corneliu Ababii. În pofida faptului că tânărul le-a demonstrat că nu face parte din nici un partid politic și reprezentanții ZdG au recunoscut acest lucru, într-o polemică pe Facebook, informația de pe site nu a fost modificată. Ababii consideră că prin acest gest, ZdG concurează cu produsele sale la capitolul știri false (fake news).

Potrivit portalului Telegraph.md, după ce Corneliu Ababii le-a reiterat celor de la ZdG.md că nu este membru de partid și nici nu a fost, administratorul paginii de știri a spus că de fapt, Ziarul de Gardă nici nu a scris că tânărul ar avea carnet de membru, doar că participă la acțiunile organizației de tineret. Asta chiar dacă în știre Ziarul de Gardă îl prezintă pe Corneliu Ababii ca fiind membru al organizației de tineret a Partidului Democrat. Lucru care este un fals. Nici după ce președintele TDM, Alexandru Cauia, a confirmat pe pagina sa de Facebook că respectivul tânăr nu este membru al organizației, Ziarul de Gardă nu s-a grăbit să elimine falsul din articol.

În același timp, tânărul deținător al site-urile de pamflete și fake news Corneliu Ababii susține că, prin comportamentul său, cei de la Ziarul de Gardă concurează cu el în ceea ce privește statutul de producători de știri false. Drept exemplu, pentru această afirmație, Ababii a postat mai multe exemple de fake news publicate și promovate de Ziarul de Gardă, despre Igor Dodon, Constantin Țuțu și alte personaje politice. Curios este că pe ZdG.md nu se găsește nici un pamflet despre Maia Sandu sau Andrei Năstase. Mai mult, tânărul se arată convins că dacă pe site-urile lui de pamflete va scrie că Plahotniuc a furat miliardul, în goana după vizualizări și trafic, cei de la Ziarul de Gardă ar prelua respectivul material.

sursa: evenimentul.md

You may also like

Comments are closed.

By