Coreea de Nord a testat cu succes o bombă cu hidrogen. Este responsabilă de producerea unui cutremur de 6,3

north-korea-claims-to-have-developed-a-hydrogen-bomb--but-experts-are-skeptical

Autorităţile din Japonia au declarat că seismul cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter produs în Coreea de Nord a fost provocat de o explozie nucleară, confirmând datele emise de către Institutul american de geofizică (USGS), relatează BBC şi CNN.

Explozia s-ar fi produs în regiunea în care Phenianul a mai efectuat anterior teste nucleare, iar autorităţile japoneze au precizat că seismul a fost provocat de o explozie nucleară.

Datele emise de către Institutul american de geofizică (USGS) scot în evidenţă că seismul cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter produs, duminică, în Coreea de Nord a fost provocat de explozie ce s-a produs în apropierea centrului nuclear Punggey-ri.

B245B09E-E51D-4CE7-8DC9-F8C2400DBA3E_cx3_cy15_cw84_w1023_r1_s

Agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA a confirmat efectuarea cu succes a bombei cu hidrogen, care, potrivit autorităților, poate fi încărcată pe o rachetă balistică intercontinentală.

”Toate componentele bombei H au fost 100% fabricate în ţară, iar dispozitivul este o bombă termonucleară cu o putere foarte mare, fabricată prin eforturile şi cu tehnologia noastră”, a liderul nord-coreean, citat de KCNA.

Este al şaselea test nuclear efectuat de regimul de la Phenian, ultimul având loc în septembrie 2016. Potrivit Phenianului, bomba cu hidrogen este mult mai puternică decât orice bombă atomică.

Japonia a condamnat testul, iar preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat de urgenţă Consiliul Naţional de Securitate. Oficialii de la Seul au precizat că testul a avut loc în provincia Kilju, unde este situat situl nuclear Punggye-ri.

Cutremurul artificial provocat de explozie a fost de aproximativ zece ori mai puternic decât cel provocat de precedentul test nuclear al Coreei de Nord.

You may also like

Comments are closed.

By