Coaliția de guvernare a înaintat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării

sturza_20529700

Vicepreședintele PPEM, Eugen Sturza, a fost înaintat la funcția de Ministru al Apărării. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing de presă, de către liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Am luat decizia ca astăzi, premierul să înainteze președintelui țării numele persoanei care va conduce Ministerul Apărării. Am avut inițial o listă cu șapte candidați dintre care trei doamne. În urma consultării cu colegii de coaliție, cu colegii de partid am optat pentru un candidat care să aibă capacitatea de a moderniza Armata Națională, să vină cu viziune managerială și, desigur, să știe să gestioneze politicile Ministerului Apărării. Este vorba de cel care astăzi deține funcția de vicepreședinte al partidului Popular European din RM, iar anterior a activa în cadrul Cancelariei Guvernului, ceea ce a permis să înțeleagă în detaliu modul în care funcționează instituțiile statului. Candidatul înaintat de coaliția de guvernare este domnul Eugen Sturza.

În cazul în care Igor Dodon va respinge candidatura lui Eugen Sturza, coaliția de guvernare va veni ulterior cu aceeași candidatură.

O spun de pe acum foarte clar că, noi, vom înainta a doua oară președintelui aceeași candidatură. Nu acceptăm niciun fel de scheme și compromisuri la acest subiect, nu venim cu un candidat doar pentru a deruta, ca apoi să înaintăm o altă persoană. Cât privește posibila reacție a șefului statului, avem deja o decizie a Curții Constituționale, din ianuarie 2017, care spune foarte clar că președintele este obligat să numească o candidatură înaintată în mod repetat. Suntem pregătiți să ducem acest proces până la capăt.

Vezi reacția președintelui AICI.

You may also like

Comments are closed.

By