Câteva spălătorii și parcări auto de la Botanica, verificate de polițiști și FISC

Screenshot_2

Serviciul investigare fraude economice al SII a IP Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău a documentat activitatea unor agenţi economici ce prestează servicii de spălătorii auto și parcări auto în sectorul Botanica. În timpul verificărilor, oamenii legii au depistat și ridicat: mijloace bănești necontabilizate, înscrisuri de ciornă, persoane neangajate în cîmpul muncii legal, precum și probe privind achitarea salariului în plic de către persoanele cu funcții de răspundere din cadrul întreprinderilor.

Materialele acumulate au fost transmise în adresa Serviciului fiscal de stat, cu solicitarea inițierii controalelor fiscale la întreprinderile menționate.

Ca urmare a controalelor fiscale efectuate, au fost constatate încălcări privind eschivarea de la calcularea și achitarea impozitelor în valoare de peste 300 mii lei, fiind emise decizii de încasare a impozitelor şi de aplicare a sancţiunilor.

Totodată în privinţa persoanelor cu funcţii de răspundere, organul de constatare urmează să se expună dacă încălcările comise cad sub aspectul penal sau contravenţional. Preventiv administraţia riscă amendă de pîna la 15 000 lei.

You may also like

Comments are closed.

By