Candu, despre Dodon: Înțelege greșit noțiunea de Comandant Suprem al Armatei

candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a reacționat la decizia de astăzi a președintelui Dodon prin care interzice militarilor RM să iasă din țară fără acordul său. Andrian Candu declară că este un abuz și un atac la securitatea țării și va insista ca acest subiect să fie discutat la următoarea ședință a Consiliului Național de Securitate.

Domnul Igor Dodon înțelege greșit noțiunea de Comandant suprem al Armatei. La umrătoarea ședință a Consiliului Național de Securitate voi insista să fie și subiectul privin abuzurile pe care le are președintele Dodon în domeniul respectiv, a exercițiilor militare și prejudiciul care este adus pentru securitate și armată prin neparticipare la exerciții militare. Neparticiparea la exerciții militare presupune o scădere a capacităților de apărare a armatei și cel care se face vinovat de asta trebuie să răspundă.

Amintim că astăzi Igor Dodon, în calitate de Comandant suprem al forțelor armate ale Republicii Moldova, a interzis participarea militarilor Forțelor Armate ale țării la exerciții și oricare alt tip de activitate desfășurată peste hotarele țării, fără acordul său. Decizia vine după ce un contingent din 57 de militari au plecat la un stagiu de instruire în Ucraina.

You may also like

Comments are closed.

By