Busculadă în Mumbai // Cel puţin 21 de persoane au murit, după ce oamenii s-au grăbit să părăsească o gară aglomerată

69723-qdialtbktg-1506683819

Cel puţin 21 de oameni au murit şi peste 30 de persoane au fost rănite în urma unei busculade creată pe un pod din gara Ephinstone din Mumbai, India, relatează The Independent.

Poliţia locală a confirmat numărul deceselor şi a precizat că îmbulzeala a fost generată de un zvon conform căruia un pasaj pietonal s-a prăbuşit, iar în rândul oamenilor s-a instaurat panica în încercarea de a părăsi zona.

Anil Saxena, purtătorul de cuvânt al gării Ephinstone, a afirmat că podul pe care a avut loc busculada era foarte aglomerat de oamenii care au încercat să se adăpostească de ploile masive, ei încercând să părăsească zona în acelaşi timp. Saxena a adăugat că a fost demarată o anchetă.

Busculadele de acest gen sunt destul de frecvente în India, ţinând cont de nivelul mare de aglomeraţie din centrele urbane şi de precarele măsuri de siguranţă şi de control al mulţimilor.

Incidentul, ce a avut loc vineri la staţia Elphinstone, a fost generat de aglomeraţia excesivă din staţie, dar şi de ploile abundende. Potrivit Poliţiei locale, îmbulzeala a fost generată de un zvon conform căruia un pasaj pietonal s-a prăbuşit asupra unor trecători. Acest zvon a creat panică, iar oamenii s-au grăbit să părăsească zona.

Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la un spital din apropiere.

sursa: mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By