BNM vine cu noi precizări referitor la acțiunile civile intentate în privința companiilor din „grupul Șor”

bnm

Banca Națională a Moldovei (BNM) a emis un comunicat în care aduce precizări suplimentare privitor la acțiunile civile intentate de băncile în lichidare și în privința unor companii cunoscute de public ca „grupul Shor”.

Potrivit BNM, încă în anul 2015 au fost înaintate acțiuni civile în privința unor companii din „grupul Shor”, despre care joi, 7 septembrie 2017, portalul de știri Newsmaker.md scria că nu ar fi fost intentate asemenea acțiuni.

„Astfel, în urmă cu doi ani, BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. a depus cereri de chemare în judecată a societăților comerciale SRL „CARITAS GROUP”, „VOXIMAR-COM” SRL. Potrivit informației prezentate de BC „BANCA SOCIALĂ ” S.A. în proces de lichidare, aceasta deja dispune de patru hotărâri judecătorești definitive cu privire la încasarea de la SRL „CARITAS GROUP” și alte trei societăți comerciale, incluse în grupul cunoscut de public drept „Grupul Shor”, a datoriei în valoare totală de peste 12 miliarde lei. Acțiunea civilă împotriva „VOXIMAR-COM” SRL în valoare de circa 3 miliarde lei se află pe rol în instanța de apel.

La fel, potrivit lichidatorilor Băncii de Economii S.A., BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A., la sesizarea băncilor în cauză au fost intentate multiple cauze penale, care includ și acțiuni civile intentate în procesul penal de încasare a prejudiciilor suportate de bănci”.

Vedeți ce încasări au fost înregistrate în perioada 16.10.2015 – 30.06.2017 de Banca de Economii S.A., BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A.

You may also like

Comments are closed.

By