Au început controalele în blocurile alimentare din gimnaziile și liceele din Capitală

alimentatie copii cantina

Centrul de Sănătate Publică municipiul Chişinău a lansat astăzi campania de verificare a blocurilor alimentare din instituţiile de învăţământ general din capitală – gimnazii, licee.

Iniţial, au fost efectuate verificări în trei instituţii de învăţământ general din capitală. În urma evaluării, s-a stabilit că în două din trei instituţii meniul nu prevede fructe proaspete. Totodată, predomină crupele şi pastele făinoase. Specialiştii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău au recomandat modificarea meniurilor, cu ajustarea acestora la conţinutul suficient de fructe şi legume proaspete, de sezon, precum şi reducerea cantităţii de făinoase.

Centrul de Sănătate Publică menţionează că evaluările se vor desfăşura timp de o lună în cele circa 160 de instituţii de învăţământ general din municipiu.

Amintim că pe parcursul lunii decembrie 2016, specialiștii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chișinău au organizat controale în instituţiile de învăţământ preşcolar, cu scopul de a verifica respectarea prevederilor legislației sanitare în vigoare, respectarea modului de organizare a alimentației copiilor și a realizării propunerilor din prescripțiile sanitare.

You may also like

Comments are closed.

By