VIDEO // Un tânăr din România, pus la pământ. Racola moldovence pentru a se prostitua la Constanța

Screenshot_13

Un tânăr de 21 de ani, cetățean al României, este suspectat că ar fi racolat mai multe tinere din Republica Moldova pentru practicarea prostituției în orașul Constanța, România. Suspectul îndemna tinerele cu vârste de 19-20 ani, să practice prostituţia în schimbul sumei de 700 -1000 euro, săptămânal. Bărbatul este arestat pentru 30 de zile.

Bărbatul activa pe teritoriul țării de la începutul anului 2017. Suspectul făcea cunoștință și încerca să convingă victimele prin intermediul aplicației „Messenger”. De asemenea, bărbatul achita tinerelor bani pentru perfectarea pașaportului, iar ulterior negociau toate detaliile privind practicarea prostituției și organizarea deplasării acestora pe teritoriul României.

După mai multe cercetări efectuate de ofițerii Inspectoratului național de investigații cu suportul ofițerilor Inspectoratului național de patrulare, în seara zilei de 1 august curent, suspectul a fost reținut în flagrant pe traseul Chişinău-Hânceşti, în momentul transportării cu automobilul, în România, a două tinere originare din municipiul Chișinău.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art. 220 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații, pentru a stabili circumstanțele și persoanele implicate în acest caz.

You may also like

Comments are closed.

By