VIDEO // Controale în trei localuri dintr-un centru comercial din Capitală

Рисунок1-32

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi poliţiştii sectorului Râşcani, cu suportul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” a IGP au descins verificări specializate în alte trei localuri dintr-un centru comercial din Capitală.

În timpul controalelor, s-au depistat deficite de surse băneşti în aparatele de casă şi control, încălcarea regulilor de întocmire a meniurilor, persoane angajate în câmpul muncii în lipsa contractelor de muncă, precum şi lipsa documentelor de provenienţă a mărfurile expuse spre vânzare. La solicitările legale ale poliţiştilor de a prezenta toate actele obligatorii ce permit desfăşurarea activităţilor, factorii de decizie se încurcau în declaraţii.

Materialul probatoriu acumulat de către forţele de ordine urmează a fi examinat conform legii, iar administratorii riscă amenzi în mărime de până la 15 000 lei. Totodată vor fi sesizaţi Inspectoratul Fiscat de Stat, Agenţia pentru protecţia consumatorului şi alte instituţii competente în domeniul alimentaţiei publice, pentru luare de atitudine conform legii.

Amintim că și zilele trecute, Poliția Capitalei a efectuat verificări în câteva cluburi de noapte.

Scopul activităţilor demarate au ca scop prevenirea infracţiunilor patrimoniale, asigurarea ordinei publice, precum şi respectarea drepturilor consumatorilor.

You may also like

Comments are closed.

By