Urme de explozibili similari celor folosiţi la Paris, găsite în casa din Alcanar folosită de teroriştii de la Barcelona

646x404

Urme de explozibil TATP, acelaşi tip ca cel folosit în atentatele de la Paris, Bruxelles şi Manchester, au fost găsite în ruinele casei din Alcanar, unde teroriştii de la Barcelona au încercat să construiască o bombă, a declarat o sursă apropiată anchetei pentru CNN.

Sursa a subliniat că este vorba de o evaluare iniţială, scrie adevarul.ro.

TATP este produs prin amestecarea de acetonă cu soluţie de peroxid de hidrogen şi poate fi detonată accidental, dacă sunt făcute greşeli în pregătirea ei. Această substanţă a mai fost folosită la atacurile din noiembrie 2015, de la Paris, din martie 2016, de la Bruxelles şi din mai, de la Manchester, precum şi într-o tentativă eşuată de atentat comisă la Gare Centrale din Bruxelles, în iunie.

Mulţi islamişti care au făcut cu success TATP au primit o formă de antrenament terrorist.

Surse din poliţia spaniolă au declarat vineri că suspecţii plănuiau atacuri mai sofisticate. Potrivit lor, explozia de miercuri, din Alcanar, i-a lăsat pe terorişti fără materiale pentru bombe, aşa că au lansat atacuri mai simple.

Organizaţia teroristă Statul Islamic a anunţat că a comis atacul, dar nu este clar dacă atacatorii au avut legături directe cu mişcarea sau au fost numai inspiraţi de ea.

You may also like

Comments are closed.

By