22.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Uraganul Harvey a lovit Texasul // Guvernatorul: Va genera pierderi de vieți umane (LIVE)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Uraganul Harvey a atins Texasul, vineri noaptea, între Port Aransas şi Port O’Connor, şi a fost încadrat iniţial ca furtună de gradul 4, vântul atingând 130 mile/oră, potrivit National Hurricane Center.

Guvernatorul Texasului i-a transmis o scrisoare preşedintelui Donald Trump în care l-a prevenit despre impactul dezastruos pe care uraganul Harvey îl va produce asupra Texasului. Abbot a precizat că, pe lângă pagube materiale imense, în mod sigur vor exista şi victime.

”Potopul ar putea produce cu uşurinţă pagube de miliarde de dolari şi va genera în mod cert pierderi de vieţi umane”, i-a transmis Abbot lui Donald Trump, citează Mediafax.

hurricane-harvey-11-gty-jc-170825_4x3_992

Harvey a fost iniţial încadrat ca uragan în categoria a treia. Este de aşteptat să fie cel mai mare din ultimii 12 ani din SUA. Acesta va aduce rafale de vânt de peste 200 km/h şi ploi puternice.

Până în prezent, zeci de mii de persoane au fost evacuate, iar în Texas au fost activaţi 700 de membri ai Gărzii Naţionale.

Oficialii Casei Albe au declarat că Donald Trump va vizita Texasul la începutul săptămânii viitoare.

16816786-l

Zeci de mii de persoane au fost evacuate începând de vineri dimineaţă, iar rafinăriile de petrol au fost închise, înainte ca uraganul Harvey să se îndrepte spre ţărmul Texasului, informa presa internaţională.

Mai multe state din Golful Mexicului au evacuat civilii din zonele de joasă altitudine.

Harvey este primul uragan care a lovit ţărmul Texasului de la uraganul Ike în 2008.

IMAGINI LIVE:

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img