Procurorii și CNA efectuează PERCHEZIȚII la Ministerul Educației și la Ministerul Justiției (UPDATE)

cna

UPDATE // 14.00 // Patru persoane au fost reținute și au fost escortate la CNA.

UPDATE // 12.20 // Surse din Guvern au declarat pentru Deschide.MD că perchezițiile au avut loc în biroul viceministrei Elena Cernei, iar apoi în biroul unei consultante de la Educație, Emilia Guțu.

UPDATE // 09.50 // Procurorii anticorupție și ofițerii CNA efectuează percheziții la Ministerul Educației, situat în sediul Guvernului, la Ministerul Justiției, dar și la notari și birouri de traducere. Informația a fost confirmată pentru Moldova24 de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

„Confirm actiunea. Este vorba despre mai multe dosare de coruptie si trafic de influenta in care sunt vizati angajati ai ministerelor justitiei si educatiei, notari, dar si reprezentanti ai unor birouri de traduceri. Aceste persoane sunt suspectate de perfectarea ilegala a unor acte pentru cetateni moldoveni si straini. Cu alte amanunte vom reveni pe parcursul operatiunii”, ne-a declarat Angela Starinschi.

09.20 // Procurorii anticorupție și ofițerii CNA efectuează percheziții la sedile Guvernului și Ministerului Justiției. Potrivit surselor Deschide.MD, ar fi vizată o rețea de funcționari implicați în eliberarea frauduloasă a actelor și apostilarea acestora pentru cetațenii R. Moldova și pentru cei străini.

You may also like

Comments are closed.

By