Un nou lan de cânepă, depistat printre plantațiile de floarea soarelui la Nord

Screenshot_11

În zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră ”Ocnița” s-a depistat circa 2000 de plante de cânepă, ce depășeau 150 cm înălțime. Plantația creștea pe o parcelă de aproximativ 500 metri pătrați, printre culturile de floarea soarelui.

Lanul de cânepă a fost descoperit în data de 3 august, la 500 de metri de linia de frontieră, mai exact pe direcția Verejeni-Cremenoe.

Screenshot_10

Screenshot_9

La fața locului, au fost zmulse circa 2000 de fire, după ce s-a constatat că acestea nu erau special plantate și îngrijite. Cconform procedurii legale, întregul lot de cânepă a fost transmis spre expertiză, în vederea constatării tehnico-ştiinţifice, ulterior să fie luate măsurile de nimicire prin ardere.

Reamintim că până la data de 31 august a.c., polițiștii de frontieră alături de alte subdiviziuni MAI, desfășoară operaţiunea Mac-2017, care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.

You may also like

Comments are closed.

By