Un manager al unui magazin de construcții, șantajat de doi indivizi. Au fost reținuți în flagrant (VIDEO)

tt_0

Doi bărbați, de 28 și 32 de ani, membrii unui grup infracțional, domiciliați în municipiul Chișinău și Stăuceni, sunt cercetați în stare de arest, fiind suspectați de șantaj. Suspecții au fost reținuți în flagrant în timp ce estorcau suma de 20 000 lei de la un bărbat.

Astfel, polițiștii au fost sesizați de un locuitor al municipiului Chișinău (manager a unui magazin de construcții), precum că este șantajat de către două persoane necunoscute.

Suspecții, șantajau victima printr-un motiv inventat, amenințând-o cu faptul că îi va crea probleme la locul de muncă, ca rezultat obținând pe cale ilegală suma de 50 000 lei.

Inițial, suspecții au cerut 30 000 de lei, astfel bărbatul le-a transmis banii, ulterior, aceștia, l-au amenințat din nou, cerându-i suma de 20 000 lei.

Datorită acțiunilor prompte ale ofițerilor Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații și Direcției de Poliție a mun. Chișinău sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chişinău, acțiunile ilegale ale bănuiților au fost prevenite.

Astfel, suspecții au fost reţinuţi în timp ce primeau bani în sumă de 20000 de lei de la victimă.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliul și automobilul suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mijloacele bănești obținute prin șantaj.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189, alin. 2, Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Șantaj” riscă închisoare de la 5 la 7 ani închisoare sau amendă de la 42 500 la 67 500 lei.

You may also like

Comments are closed.

By