Un hoț în lege din Georgia, expulzat din RM. „Дато Черепаха” urma să fie întâmpinat la Aeroport de doi transnistreni

Screenshot_4

Bărbatul de 41 de ani a fost oprit pe aeroportul Chișinău, după ce a aterizat cu o cursă din Ucraina. Direcția Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, au stabilit că bărbatul este „hoțul în lege”, alias ”Дато Черепаха”. El a fost anterior judecat de mai multe ori pe teritoriul diferitor state pentru comiterea furturilor din locuințe, fiind încoronat la 28 octombrie 2012, în orașul Atena, Grecia, împreună cu alte autorități ale lumii interlope din Ucraina, precum și din Georgia.

Pentru a stabili scopul sosirii pe teritoriul Republicii Moldova, bărbatul a fost condus la sediul INI. El a declarat că urma să fie întâmpinat în Aeroport de două persoane, locuitori ai regiunii transnistrene, pe care nu-i cunoaște. Legătura cu aceștia a fost făcută prin intermediul unei persoane din Ucraina.

În baza informațiilor operative și a numerelor de telefoane ridicate de la acesta, urmează a fi stabilite persoanele, cetățeni ai Republicii Moldova, precum și ai regiunii transnistrene cu care acesta a intrat în contact pentru a stabili legăturile criminale cu membrii lumii interlope din RM.

De asemenea, s-a stabilit că acesta, ultima dată, a fost condamnat pentru furt în Regatul Spaniei, la un an privațiune de libertate, de unde după eliberare, în luna iulie anul curent, a fost deportat în Georgia, fiind expulzat în Azerbaidjan și apoi în orașul Kiev. Ulterior, a venit în Moldova pentru a se stabili cu traiul.

Hoțul în lege a fost expulzat din Republica Moldova pentru a fi prevenite careva activități ilegale.

You may also like

Comments are closed.

By