Trei turci, opriți la frontieră cu focuri de armă (FOTO/VIDEO)

Screenshot_5

Polițiștii de frontieră din Frăsinești au reținut trei cetățeni ai Turciei, care intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat, prin înot râul Prut, pentru a ajunge în una din țările UE. Cei trei au fost depistați noaptea trecută, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale.

În jurul orei 23.00, patrula Sectorului Poliției de Frontieră ”Frăsinești” a acționat conform unei informații operative, pe direcția localității Măcărești, r-nul Ungheni. Urmare, la marginea localității au fost observate trei persoane care se deplasau, în pas grăbit, spre linia de frontieră.

Pentru început, indivizii au fost monitorizați, iar când au încercat să treacă frontiera, polițiștii au intervenit în forță. În timpul reținerii, persoanele nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă de la fața locului. În aceste circumstanțe angajații Poliției de Frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment cu respectarea normelor legale.

Trei bărbați cu vârste de 25, 31 și 51 de ani au fost identificați ca cetățeni ai Turciei. Aceștia aveau cu sine bagaje, în care erau pregătite trei cercuri gonflabile, haine de schimb, saci din polietilienă, telefoane mobile, funii, dar și pașapoartele turcești cu biletele de călătorie, în baza cărora au ajuns în R. Moldova.

Screenshot_2

Pentru cercetările suplimentare și audierea persoanelor reținute, care nu vorbeau limba de stat, au fost conduse la sediul Sectorului.

Pe numele celor trei cetățeni turci, polițiștii de frontieră au pornit cauză penală pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat. Infractorii au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, conform art.166 CP al RM, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

You may also like

Comments are closed.

By