Rogozin: Autoritățile de la Chișinău încearcă să aplice o lovitură „pacificatorilor” ruși din Transnistria

rogozin krasnoselski

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin susține că autoritățile de la Chișinău ar încerca să aplice o lovitură așa-zișilor „pacificatori” ruși din Transnistria. Declarații în acest sens au fost făcute de reprezentantul special al Kremlinului la negocierile în problema reglementării transnistrene în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o miercuri, pe 2 august, la Moscova, cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Una dintre temele prioritare în discuția dintre Dmitri Rogozin și Vadim Krasnoselski a fost tocmai statutul militarilor ruși din Transnistria, relatează agenția Interfax, citată de radiochisinau.md.

Potrivit lui Dmitri Rogozin, singurii care s-ar fi opus reizbucnirii unui conflict pe Nistru, dar și provocărilor împotriva Transnistriei sunt „pacificatorii” ruși, „care stau de nădejde”. În această situație, afirmă oficialul rus, este necesară fortificarea misiunii de menținere a păcii și securității regiunii transnistrene.

La rândul său, Vadim Krasnoselski a calificat drept extrem de periculoase decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova, conform căreia trupele ruse se află ilegal în Transnistria, precum și recenta declarație a Parlamentului de la Chișinău cu privire la retragerea militarilor ruși din regiune și transformarea operațiunii de menținere a păcii într-o misiune de observatori civili sub mandat internațional.

„Eu observ dorința de a elimina contingentul rusesc de pe teritoriul Transnistriei”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Cu această ocazie, el l-a decorat pe Dmitri Rogozin cu medalia „25 de ani ai operațiunii de pacificare în Transnistria”, pentru „participare activă la restabilirea păcii” în așa-numita republică moldovenească nistreană.

Amintim că Guvernul de la Chișinău a adoptat în ședința de miercuri, 2 august, o decizie prin care Dmitri Rogozin a fost declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova.

captură: novostipmr.com

You may also like

Comments are closed.

By