Restricții pentru transportul de mare tonaj din cauza caniculei

camion tir drum

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare meteorologică în intervalul 3 – 6 august 2017, când pe o mare parte a teritoriului țării temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 36-39°C.

În context, Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor” și Inspectoratul național de patrulare al MAI informează repetat conducătorii auto că în perioada menționată sunt în vigoare restricțiile provizorii pentru circulația mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală ce depășește 20 tone între orele 10:00 – 20:00, în caz de înregistrare a temperaturii aerului de peste 30°C.

Aceste măsuri au ca scop prevenirea deteriorării îmbrăcămintei rutiere pe drumurile publice în condițiile unor temperaturi ce depășesc 30°C și sunt prevăzute de art. 8 al Legii drumurilor nr. 509 din 22.06.1995 și ordinul nr. 179/193 din 19 iunie 2017 ”Privind limitarea provizorie a circulației mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile din Republica Moldova”, emis de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

You may also like

Comments are closed.

By