Reprezentanții Guvernului și Parlamentului nu vor participa la ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată astăzi de Igor Dodon

candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a anunțat că nici reprezentanții Legislativului și nici cei ai Guvernului nu vor participa la ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate, convocată pentru ora 11.00 de către președintele Igor Dodon.

Potrivit lui Andrian Candu, subiectele incluse pe agenda ședinței țin doar de competența Guvernului și nicidecum de competența CSS și a președintelui Dodon. Unul dintre subiecte care urmează a fi discutat astăzi ține de decizia Guvernului de a-l declara pe vice-premierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, ca persona non grata.

Punerea pe ordinea de zi a acestui subiect, considerăm că este o provocare și nu se urmărește nimic altceva decât să se politizeze acest subiect care deja îl considerăm consumat. Noi nu vrem ca Consiliul Suprem de Securitate să devină un instrument al confruntărilor, mai ales geopolitice. … Vă aduc aminte că vicepremierul rus Rogozin a fost declarat persona non grata luând în considerare comportamentul și declarațiile ofensatoare pe care le-a adus cetățenlor RM și Republicii Moldova. Și subiectul ăsta nu poate fi discutat la Consiliul Suprem de Securitate. Iată de ce am luat decizia ca noi să nu participăm la Consiliul de Securitate. Mă refer și la conducerea Parlamentului și la cei care sunt reprezentanții Parlamentului în Consiliu, dar și la nivelul Guvernului”.

Totodată, speakerul Candu a menționat că ei nu boicotează Consiliul Suprem de Securitate și că vor participa la ședințele acestuia atunci când cu adevărat se vor discuta subiectele de securitate a statului, Republica Moldova.

De fiecare dată va exista o cooperare instituțională atunci când va fi cazul, dar în situația actuală, ceea ce a propus domnul Dodon fără a se consulta, considerăm că este o provocare.

You may also like

Comments are closed.

By