Regulamentul privind activitatea Comisiei Naționale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente, aprobat de Guvern

guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri Regulamentul cu privire la activitatea Comisiei Naționale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente, care va constitui baza normativă pentru desfășurarea activității Comisiei și va asigura un mecanism eficient și transparent de constituire a circumscripțiilor.

Proiectul prevede modul de creare şi organizare a Comisiei, drepturile şi obligaţiile membrilor, atribuţiile preşedintelui şi secretarului acesteia. Totodată, este stabilit modul de desfăşurare a şedinţelor și de adoptare a deciziilor.

De asemenea, sunt punctate criteriile de constituire a 51 de circumscripţii uninominale permanente în scopul organizării alegerilor parlamentare, fiind specificate inclusiv normele de formare a circumscripţiilor peste hotarele Republicii Moldova şi în localităţile din regiunea transnistreană.

Conform proiectului, listele circumscripţiilor uninominale, cu indicarea numerelor şi a hotarelor, aprobate de Guvern, vor fi publicate în Monitorul Oficial, în vederea asigurării principiului transparenţei.

Regulamentul a fost elaborat în urma modificărilor la Codul electoral și la Legea despre statutul deputatului în Parlament, operate în luna iulie curent.

sursa: gov.md

You may also like

Comments are closed.

By