Produse alimentare expirate şi condiţii insalubre depistate în câteva cluburi de noapte din Capitală (VIDEO)

Рисунок1-28

Poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au descins în trei cluburi de noapte, cu suportul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială ”Fulger” a IGP. În urma verificărilor demarate poliţiştii au elucidat grave încălcări ale legislaţiei admise de administraţiile localurilor.

Poliţiştii au ridicat cantităţi impunătoare de băuturi alcoolice tari de provenienţă şi calitate dubioasă, întrucât n-au prezentat actele necesare impuse de lege. Totodată, s-au depistat produse alimentare cu termenii de valabilitate expiraţi şi păstrate în condiţii insalubre şi la temperaturi necorespunzătoare. De asemenea, au fost depistate mijloace financiare fără a fi contabilizate, precum şi acte ce ar demonstra desfăşurarea activităţii frauduloase.

Toate probele depistate au fost sigilate şi depozitate până la decizia instanţei de judecată, iar factorii de decizie urmează a fi sancţionaţi cu amenzi în mărime de până la 15 000 lei.

Respectiv, urmează a fi sesizate instituţiile din domeniul alimentaţiei publice şi protejării drepturilor consumatorilor pentru luare de atitudine conform legii, iar poliţiştii vor prezenta toate probele şi circumstanţele documentate instanţei de judecată.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment şi solicită agenţilor economici să respecte legislaţia în vigoare.

You may also like

Comments are closed.

By