Plahotniuc: Soluționarea conflictului transnistrean este posibilă, însă pentru asta trebuie lăsate la o parte jocurile geopolitice

plahotniuc v

Toate măsurile legate de soluționarea problemei transnistrene, realizate în ultimul timp, vor avea efecte pozitive în primul rând asupra cetățenilor moldoveni din Transnistria, vor duce la reducerea contrabandei și eradicarea altor fenomene infracționale. Declarațiile aparțin președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și au fost făcute într-un interviu pentru agenția de presă ucraineană UNN.

”Rezolvarea conflictului transnistrean depinde în ceea mai mare parte de modul în care ceea ce se discută se implementează. Din păcate, multe lucruri asupra cărora s-a convenit nu sunt implementate de partea transnistreană sub diferite pretexte false, dar cred că și politicul din Moldova a făcut uneori, în trecut, greșeli lăsându-se de multe ori șantajat, dus cu vorba, ceea ce le-a permis unor așa-ziși lideri transnistreni sa aibă abordări arogante și incorecte în raport cu noi. Cred ca Moldova trebuie să insiste pe mai mult pragmatism în discuțiile cu partenerii din formatul de negociere, trebuie să începem să găsim calea spre acțiuni concrete”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Mai mult, liderul PDM este convins că soluționarea conflictului transnistrean este posibilă, însă pentru asta trebuie lăsate la o parte jocurile geopolitice, iar discuțiile să fie purtate strict din perspectiva intereselor cetățenilor moldoveni, indiferent de ce parte a Nistrului se află.

”Moldova nu are interese geopolitice pe această temă, ci interese interne, strict legate de obiectivul reîntregirii tarii și eliminării acestui factor de tensiune în regiune și a acestei situații anormale în care trupe militare străine se afla ilegal pe teritoriul țării noastre”, a declarat Plahotniuc.

Sursa: Politics.MD / foto: privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By