Plahotniuc: Accederea socialiştilor la guvernare ar putea duce la denunțarea Acordului de Asociere

plahotniuc.jpg6

O eventuală accedere la guvernare a socialiștilor ar putea duce la denunțarea Acordului de Asociere, iar modul în care gândesc ei și vad viitorul Moldovei este periculos. Declarațiile aparțin președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și au fost făcute într-un interviu pentru agenția de presă ucraineană UNN.

Potrivit lui, nu e nici un secret în faptul că Igor Dodon este un politician pro-rus, însă el și partidul său sunt ajutați mult tocmai de unele partide din opoziția de dreapta, care pretind că sunt pro-europene, dar care bat toată ziua pe la uși, la Bruxelles, ca sa ceară anularea Acordului de Asociere cu UE.

”Aceasta opoziție ajunge sa facă tocmai jocul lui Dodon. S-a transformat în agentul său electoral, generează o uriașă confuzie în rândul electoratului de dreapta, care se vede în ultimele sondaje ca a ajuns la un nivel de confuzie fără precedent în ceea ce privește anumite teme legate de parcursul european al Moldovei.

Din păcate, modul naiv în care opoziția de dreapta face politică, dar și anumite partide din opoziția de stânga, a permis socialiștilor și lui Dodon sa rămână singuri pe stânga și sa profite extraordinar de gafele politice ale acestora. În ceea ce privește vizitele dese ale președintelui Dodon la Moscova, eu nu în numărul lor vad problema, ci în rezultatele acestor vizite, important ar fi ca aceste vizite să se concretizeze în lucruri bune pentru moldoveni, dar din ce vedem, ele au doar scopuri politice și personale.

Nu e nici un secret că Dodon este un politician pro rus, problema este însă legată de modul în care reprezintă interesele țării al cărei președinte este”, a declarat Vlad Plahotniuc.

În interviu a fost abordat și subiectul declarării vicepremierului rus Dmitri Rogozin persona non grata în Moldova. Potrivit lui Plahotniuc, în acest caz, Guvernul nu a făcut altceva decât sa protejeze demnitatea cetățenilor moldovenii și a țării, luând anumite decizii după ce au fost făcute declarații înjositoare la adresa moldovenilor, amenințări și alte lucruri care nu ar trebui sa existe intre doua tari.

”Aceste decizii au vizat situații concrete și nu relația cu Federația Rusa, cu care Moldova își dorește sa aibă în continuare o colaborare bună și sa consolideze parteneriatul strategic dintre cele două țări. Având în vedere cele spuse, eu nu cred ca ar trebuie ca această situație să capete conotații eronate și să genereze acțiuni care ar putea deteriora relațiile dintre țările noastre”, le-a spus Plahotniuc jurnaliștilor ucraineni.

Sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By