PERCHEZIȚII la compania Pro Imobil // Două persoane au fost reținute

1441205850_78739100

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) în comun cu angajații de la Direcția Investigare a Fraudelor Economice din cadrul MAI au descins astăzi dimineață la compania Pro Imobil. Perchezițiile au loc în temeiul bănuielii rezonabile privind evaziunea fiscală în proporții deosebit de mari.

Informația fost confirmată pentru Deschide.MD, de surse apropiate anchetei, care au precizat că descinderile au loc într-un dosar de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. În timpul investigaţiilor s-a constatat că la întreprindere activează neoficial circa 80 agenţi de vânzări, salariul mediu nedeclarat constituind circa 2700 euro lunar pentru o persoană.

Perchezițiile, în total 17 la număr, au loc sediile agentului economic, la domiciliile factorilor de decizie și în automobilele acestora.

În cadrul operațiunii două persoane au fost reținute. Este vorba despre o persoană din conducerea SRL-ului și un angajat din staff-ul companiei, notează Deschide.md.

Potrivit sursei, pe parcursul a doi ani 2015 – 2017, compania Pro Imobil nu a achitat impozite la bugetul de stat în sumă de peste 5 milioane lei. Acest lucru rezultă din neincluderea în documentele contabile şi financiare a datelor privind veniturile şi cheltuielile reale.

You may also like

Comments are closed.

By